Skip to content

Trainingen van de Liker Lean Academy

Waarom de Liker Lean Academy?

Lean leren door Lean te doen.

Direct aan de slag en direct resultaat.

Lean zelfstandig toepassen in eigen werk

Lerende organisaties én lerende medewerkers.

Professionele en zeer ervaren trainers.

Toepasbaar in elke branche.

Internationaal gecertificeerd.

Lean Trainingen in 4 disciplines

Modulaire opbouw

De Belt-trainingen van de Liker Lean Academy zijn modulair opgebouwd: start direct en groei via de White Belt, de Yellow Belt en de Green Belt  naar Black Belt niveau.

Zet uw wereld in beweging

De Liker Lean Academy is opgericht in 2008 door  CRAFT Lean. Sindsdien zijn duizenden cursisten getraind. De basisprincipes van Lean én het toepassen van Lean staat centraal in elke training. Kortom: “Lean leren door heel veel Lean te doen!”

A. Lean Belt Trainingen & Certificering

Lean Yellow Belt Training

Individueel of in teamverband de Lean principes leren toepassen. Jouw werkomgeving standaardiseren, foutveilig inrichten, visueel aansturen en dagelijks stap voor stap verbeteren. In deze training neemt zelf het heft in handen en gaat direct aan de slag.

Lean Green Belt Training

Zelfstandig én in teamverband werkmethoden en bedrijfsprocessen Lean maken. Plan-Do-Check-Act, verbeterprojecten en continu verbeteren worden onderdeel van jouw dagelijkse werk. Door experimenteren, leren en verbeteren lever je reeds tijdens de training steeds maar waarde voor je organisatie én je klanten.

Lean Black Belt Training

De Lean strategie onderdeel maken van het dagelijkse werk op alle niveau’s in jouw organisatie. Onlosmakelijk verbinden met de bedrijfsstrategie. Lean implementeren, Lean zelfstandigheid, bedrijfsprocessen verbeteren, stabiliseren en aansturen, én het creëren van een lerende organisatie.

B. Lean Leiderschap

De rol en betekenis van Lean leiderschap leren kennen en zelf  optimaal invullen.

Leer om de basiswaarden en methodische werkwijzen van Lean leiders te herkennen en zelf toe te passen. Een persoonlijk ontwikkelingstraject naar praktisch Lean Leiderschap binnen je eigen organisatie. Jouw effectiviteit als Lean (bege-)leider krijgt een geweldige impuls.

C. AGILE & SCRUM trainingen

Lean principes en methoden toepassen in projectomgevingen en minder voorspelbare omstandigheden.

Lean principes leren toepassen bij Productontwikkeling, Engineering en in Projectomgevingen. In deze training leer je de Scrum methode toepassen, inclusief de verschillende rollen. De inhoud en voortgang van elk project beheersen en uiteindelijke voor alle betrokkenen een optimaal eindresultaat bereiken.

Scrum methode

D. Specifieke Lean Trainingen

Lean Strategie ontwikkelen

De bedrijfsstrategie vertalen naar concrete verbeterprojecten en meetbare resultaten, én de actuele voortgang monitoren.  Dat is de manier om alle medewerkers te betrekken bij dagelijks doelgericht verbeteren.

KATA-verbeterroutine

Zich ontwikkelen tot een ‘Lerende organisatie’. Met behulp van deze gestandaardiseerde verbeterroutine worden verbeterstappen onderdeel van het dagelijkse werk van elke medewerker.

OEE & OLE: efficiency meten

De Overall Equipment Effectiveness (OEE) en de Overall Labor Effectiveness (OLE) maken uw verborgen verspillingen meetbaar en helpen bij het verbeteren van efficiency en productiviteit.

5S-werkplekorganisatie

5S-werkplekorganisatie is één van de meest krachtige en meest bekende instrumenten binnen Lean. Deze methode leert u om in 5 stappen uw werkplek optimaal in te inrichten en systematisch te verbeteren.

Lean training

PDCA voor probleemoplossing

Het systematisch en structureel aanpakken van problemen op basis van Plan-Do-Check-Act en het A3-rapport essentieel voor continu verbeteren. In 2 dagdelen leert u deze methode toepassen in uw eigen werkomgeving.

Unieke Trainingsformule 

Om Lean te leren moet je Lean doen!  Naast theoretische kennis, realiseer je in onze Lean trainingen altijd verbeteropdrachten in eigen werkomgeving. De trainers van de Liker Lean Academy geven inhoudelijke begeleiding, en jij bereikt meetbare resultaten. Na succesvolle afronding van de training ontvang je  het internationaal erkende certificaat van de Liker Lean Academy

Resultaten

Niets is winstgevender dan creatieve, goed opgeleide medewerkers. Daarom verdienen de investering in onze Lean opleidingen zich altijd terug. Kortom, ze zijn een krachtig instrument om de bedrijfsstrategie te implementeren en je doelstellingen te realiseren.

Incompany  Trainingen

In geval van meerdere deelnemers uit één organisatie, verzorgen wij graag incompany trainingen op maat. Neem vrijblijvend contact op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn en welk traject voor uw organisatie het meest geschikt is.  CONTACT>>

Lean green belt training

‘LEREN’ = kernwaarde van Lean

Lean tools zijn belangrijk, maar Lean draait eigenlijk om ‘LEREN’.  Daarom zijn de opleidingen van de Liker Lean Academy modulaire van opbouw. De principes en tools in de opeenvolgende trainingsmodules gaan steeds een stap verder.  Zo verdiepen de deelnemers stap voor stap hun Lean kennis, én doen ze praktijkervaring op om die kennis toe te passen. Kortom:  ‘Lean leren door stap voor stap Lean toepassen’.

‘Lerende Organisaties’

Voor het creëren van een ‘lerende organisatie’ is de rol van elke leidinggevenden cruciaal. Daarom komt de invulling van die rol uitgebreid aan de orde in de Lean Black Belt training en Lean Leiderschap training. Ze bieden een inspirerende inkijk in de leercultuur van Lean bedrijven zoals Toyota of Scania.

Back To Top