Ga naar hoofdinhoud

Lean Leiderschap ontwikkeltraject

U bent bekend met de kracht en effectiviteit van Lean.

U heeft goede resultaten bereikt met de invoering van Lean. En nu?

U wilt het vliegwiel van continu verbeteren in beweging houden. Hoe toont u Lean Leiderschap?

U wilt Lean structureel verankeren in uw organisatie. Hoe doen succesvolle Lean organisaties dit?

Betekenis Lean Leiderschap

Lean Leiders zorgen dat de Lean leercultuur tot in de kern van het bedrijf tot ontwikkeling komt. Geen ’tell-management’ maar Lean leiderschap gebaseerd op coachen, luisteren, observeren en vragen stellen.

Lean leiderschap is systematisch werken met teams aan uitdagende doelen die aansluiten bij de visie en strategie van de organisatie. Alleen door dagelijks leren en continu verbeteren worden veranderingen zichtbaar en resultaten meetbaar.

Lean Leiderschap Ontwikkelmodel

Lean leiderschap ontwikkelmodel Craft Lean ManagementLeidraad is het nieuwste boek van Prof. Jeffrey K. Liker: ‘Developing Lean leaders at all levels’. Centraal in deze praktijkgids staat het Lean leiderschap ontwikkelmodel.

Dit model begint met (1) commitment aan zelfontwikkeling. Leren om systematisch te werken aan doelen, jezelf uit te dagen, in teams te werken, te luisteren en te observeren.

Na het beheersen van deze eerste fase ga je het coachen en ontwikkelen van anderen oppakken (2). Je wordt uitgedaagd je te ontwikkelen tot leraar.

Vervolgens moet (3) continu leren georganiseerd worden, ondersteund met praktische instrumenten en werkmethoden. Overal in de organisatie op lokaal niveau ‘dagelijks leren en verbeteren’ van de grond krijgen.

De laatste fase in het Lean leiderschapsmodel is het (4) creëren van een heldere visie en in lijn brengen en realiseren van doelstellingen binnen de gehele organisatie, zowel horizontaal als verticaal.

Programma

  • Het traject begint met een intakegesprek per deelnemer, inclusief een assessment. Vanuit deze basis wordt het persoonlijk ontwikkelprogramma ingezet.
  • De doorlooptijd van de opleiding is 1 jaar, opgedeeld in 4 kwartalen. Elk kwartaal begint met een trainingsdag waarin de volgende fase van het Lean leiderschap ontwikkelmodel wordt behandeld in theorie, aangevuld met cases, oefeningen en simulaties.
  • In de 3 daaropvolgende maanden werkt elke deelnemer aan een opdracht die aansluit bij de betreffende fase van het ontwikkelmodel.
  • De Lean trainer/coach is 2 keer per kwartaal aanwezig voor het nader uitwerken van uw opdracht en het geven van persoonlijke feedback op uw ervaringen, voortgang en resultaten.

Praktische informatie

 • Locatie: Incompany trainingen vinden intern bij uw bedrijf plaats. Trainingen met open inschrijving vinden plaats op een centrale locatie in Nederland
 • Planning: Doorlooptijd van de opleiding is ca.1 jaar met in elk kwartaal één fase uit het ontwikkelmodel. Eerstvolgende training: Zie orainingsagenda>>.
 • Doelgroep: Directieleden, Managers, Middenkader.
 • Intakegesprek: Persoonlijk intakegesprek, inclusief een assessment.
 • Trainingsdagen: 4 dagen voor de opeenvolgende stappen van ons ontwikkelmodel
 • Opdrachten: 4 praktijkopdracht voor de opeenvolgende stappen van ons ontwikkelmodel
 • Begeleiding: 8 persoonlijke coachingssessies met een van de Lean trainers.
 • Certificaat: Na deelname ontvangt u het internationaal certificaat van de Liker Lean Academy.
 • Investering: € 7.250 excl.BTW per deelnemer.
 • Meer informatie: Wij maken graag een vrijblijvende afspraak om dit unieke ontwikkelingsprogramma toe te lichten. Neem contact op middels ons contactformulier of telefonisch via  030 87 95 774

Back To Top