Content voor Ingelogde Gebruikers

CRAFT Telmethode…… Training efficiënt en effectief stemmen tellen.

De CRAFT Telmethode ondersteunt uw stemmentellers bij hun belangrijke taak bij de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021. Zij zijn verantwoordelijk voor het handmatig tellen van de stemmen.

U kent het vast: stapels stembiljetten op de vloer, door elkaar heen lopen, veel onrust en vermoeide tellers. Deze werkwijze leidt tot een aanzienlijke kans op fouten en hertellingen, soms tot in de vroege ochtenduren. Er zijn zelfs gemeenten die de volgende dag centraal tellen.

De CRAFT-telmethode ‘Iedere stem telt’ is inmiddels in meer dan 50 gemeenten in Nederland geïntroduceerd en zeer succesvol toegepast bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 en de Provinciale Saten, Waterschap en  Europese verkiezingen in 2019. De methode heeft ook aandacht gekregen van NOS Radio 1, die poolshoogte kwamen nemen bij een van onze trainingen. Wilt u de radio-uitzending beluisteren <klik hier>

Training: ‘Iedere stem telt’

In samenwerking met ervaren stemmentellers uit een aantal gemeenten ontwikkelde CRAFT Lean Management een nieuwe tel-procedure. Deze methode voor het effectief en efficiënt sorteren en tellen van alle stemmen is zeer succesvol toegepast bij meer dan 50 gemeenten. Onze training ‘Iedere stem telt’ maakt u op praktische wijze vertrouwd met deze methode. Tijdens de training simuleren we tot in detail het sorteer- en telproces en nemen u mee in alle onderdelen: vanaf het inrichten van de ruimte tot en met het tellen op kandidaat-niveau en de foutloze registratie.

E-learning

De CRAFT Telmethode is ook beschikbaar als e-learning voor gemeenten waarvan de voorzitters bij ons de training hebben gevolgd. De e-learning dient als ondersteuning van de voorzitters en als instructiemiddel voor stemmentellers.

COVID19-proof

Door de minimale beweging van de stemmentellers en de duidelijke structuur draagt de CRAFT Telmethode bij aan het Corona-veilig stemmentellen op 17 maart 2021.

‘Geen hertellingen en sneller klaar’


Wat levert de training u op?
Een vrijwel foutvrije telling van de biljetten waardoor minder hertellingen en een verlaging van de doorlooptijd van gemiddeld 30%. Bovendien meer plezier in samenwerken en minder frustraties en vermoeidheid. De reactie van twee gemeenten die onze methode hebben toegepast:

Gemeente Horst aan de Maas:
“Het is uitstekend gegaan met de nieuwe telwijze. De uitslag is nog nooit zo snel binnen geweest en ook het invullen van het proces-verbaal was beter dan ooit tevoren. Nog belangrijker is dat stembureauleden/tellers allemaal erg enthousiast waren over de nieuwe telwijze.”

Gemeente Overbetuwe:
” Deze telmethode is effectief door haar eenvoud. Een uur eerder klaar.”

Gemeente Dordrecht:
” We hebben alles voorbij zien komen, van de stemmachine tot weer stemmen met potlood. Maar dit is echt veel sneller, veel gestructureerder.”

Trailer van animatiefilm ‘Iedere stem telt’


(Gemeenten die de training hebben gevolgd kunnen de volledige animatiefilm aanschaffen voor instructiedoeleinden)

Informatiebijeenkomsten

In samenwerking met enkele enthousiaste gemeenten organiseren wij regionale informatiebijeenkomsten in het najaar van 2020. Meld u aan voor een bijeenkomst bij u in de buurt. Wij zijn ook aanwezig bij de informatiebijeenkomsten van Metier.

Meer informatie:

Dirk Jan Bakker – 06 2762 1747
dirkjanbakker@craftlean.com

Joyce Saris – 06 5271 6411
joycesaris@craftlean.com

CRAFT Telmethode

Programma


> Presentatie van de nieuw ontwikkelde telprocedure

> Het telproces, van uitvouwen tot en met het tellen op kandidaat niveau.

> Inrichting van de telruimte en het gebruik van hulpmiddelen

> Het gebruiken van standaard werkmethoden en formulieren.

> Rollen van voorzitter en stemmentellers

> Praktisch oefenen van een telronde en de optimale samenwerking

> Materialen voor het instrueren en begeleiden van uw stemmentellers

Praktische informatie


VOOR WIE?: Voorzitters van stembureaus, projectleiders en medewerkers verkiezingen en stemmentellers.

WAAR & WANNEER?: De open inschrijving trainingen worden regionaal georganiseerd in oktober, november en december 2020 en januari en februari 2021: Informeer voor locaties en data via de mail. Voor incompany trainingen zie hieronder.

INCOMPANY:  Het beste kiest u voor een interne training. Daarmee krijgen uw voorzitters en stemmentellers een gedegen training, waarin maatwerk mogelijk is. Groepsomvang is 8 tot 10 personen per groep. Wij kunnen meerdere groepen tegelijkertijd trainen en ook avondtrainingen zijn mogelijk. Locatie, datum en tijdstip worden in overleg bepaald.

KOSTEN: Voor de open inschrijving € 250,- per persoon, excl. BTW, inclusief  procesbeschrijvingen, presentaties en telformulieren.
Voor de incompany training € 1.750,- per training, excl.BTW en kosten trainingslocatie.

AANMELDING: via ons inschrijvingsformulier of per mail naar info@craftlean.com

INFORMATIE: voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier of rechtstreeks bij Dirk Jan Bakker, 06 2762 1747.

Scroll naar boven