Content voor Ingelogde Gebruikers

CRAFT Telmethode…Training efficient en effectief stemmen tellen

De CRAFT Telmethode ondersteunt stemmentellers bij de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021 in het veilig, efficiënt en foutloos stemmen tellen.

U kent het vast: stapels stembiljetten op de vloer, door elkaar heen lopen, veel onrust en vermoeide tellers. Deze werkwijze met een hoge kans op fouten en hertellingen, soms tot in de vroege ochtenduren. Er zijn zelfs gemeenten die de volgende dag centraal tellen.

.
De CRAFT Telmethode is inmiddels in meer dan 50 gemeenten in Nederland ingevoerd. Hij is zeer succesvol toegepast in 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen en in 2019 bij de Provinciale Staten-, Waterschap- en  Europese verkiezingen.
NOS Radio 1 kwam in 2019 poolshoogte nemen bij een van onze trainingen en besteedde daar uitgebreid aandacht aan  uitzending beluisteren>>

Training  ‘Iedere stem telt’

In samenwerking met ervaren stemmentellers ontwikkelde CRAFT Lean Management deze nieuwe werkwijze: een methode om snel, efficiënt én foutloos alle stemmen te tellen. Onze training ‘Iedere stem telt’ maakt u op praktische wijze vertrouwd met deze methode. Door middel van een simulatie doorlopen de deelnemers tot in detail het sorteer- en telproces in alle onderdelen: vanaf het inrichten van de ruimte tot en met het tellen van kandidaten en een foutloze registratie.

Wij verzorgen deze  workshop zowel in-company als online.

E-learning

De training ‘Iedere stem telt’ is ook beschikbaar als e-learning voor gemeenten waarvan de voorzitters bij ons de workshop hebben gevolgd. De e-learning dient als ondersteuning van de voorzitters en als instructiemiddel voor stemmentellers.

COVID19-proof

Door de minimale beweging van de stemmentellers en de duidelijke structuur draagt de CRAFT Telmethode bij aan het Corona-veilig stemmentellen op 17 maart 2021.

‘Geen hertellingen en sneller klaar’

Wat levert de training u op?
Een vrijwel foutvrije telling van de biljetten waardoor minder hertellingen en een verlaging van de doorlooptijd van gemiddeld 30%. Bovendien meer plezier in samenwerken en minder frustraties en vermoeidheid.

Gemeente Horst aan de Maas:

“Het is uitstekend gegaan met de nieuwe telwijze. De uitslag is nog nooit zo snel binnen geweest en ook het invullen van het proces-verbaal was beter dan ooit tevoren. Nog belangrijker is dat stembureauleden/tellers allemaal erg enthousiast waren over de nieuwe telwijze.”

Gemeente Overbetuwe:

” Deze telmethode is effectief door haar eenvoud. Een uur eerder klaar.”

Gemeente Dordrecht:

” We hebben alles voorbij zien komen, van de stemmachine tot weer stemmen met potlood. Maar dit is echt veel sneller, veel gestructureerder.”

Instructievideo


Gemeenten waarvan de voorzitters de training hebben gevolgd kunnen deze video aanschaffen voor instructie van hun stemmentellers in aanloop naar de verkiezingen. Voorinschrijven kan via het contactformulier

Informatiebijeenkomsten

In samenwerking met de gemeenten Horst aan de Maas en Alkmaar organiseren wij op 15 oktober en 27 oktober een online informatiebijeenkomst (webinar) voor geïnteresseerde gemeenten. Aanvangstijd is 14:00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden: 27 oktober.

Ook zijn wij aanwezig bij de informatiebijeenkomsten van Metier (StembureauSucces) op 19 en 29 oktober en 3 en 19 november.

Trainingen

Open trainingen:
29 oktober 2020, 10:00-13:00 (VOL)

5 november 2020, 13:00 – 16:00, Regio Utrecht: Inschrijven training

Interne en online trainingen: neem contact op

Informatie & Aanmeldingen

Dirk Jan Bakker – 06 2762 1747
dirkjanbakker@craftlean.com

Joyce Saris – 06 5271 6411
joycesaris@craftlean.com

CRAFT Telmethode

Programma


> Presentatie van de nieuw ontwikkelde telprocedure

> Het telproces, van uitvouwen tot en met het tellen op kandidaat niveau.

> Inrichting van de telruimte en het gebruik van hulpmiddelen

> Het gebruiken van standaard werkmethoden en formulieren.

> Rollen van voorzitter en stemmentellers

> Praktisch oefenen van een telronde en de optimale samenwerking

> Materialen voor het instrueren en begeleiden van uw stemmentellers

Praktische informatie


VOOR WIE?: Voorzitters van stembureaus, projectleiders en medewerkers verkiezingen en stemmentellers.

WAAR & WANNEER?: De open inschrijving trainingen worden regionaal georganiseerd in oktober, november en december 2020 en januari en februari 2021: Informeer voor locaties en data via de mail. Voor incompany trainingen zie hieronder.

INCOMPANY:  Het beste kiest u voor een interne training. Daarmee krijgen uw voorzitters en stemmentellers een gedegen training, waarin maatwerk mogelijk is. Groepsomvang is 8 tot 10 personen per groep. Wij kunnen meerdere groepen tegelijkertijd trainen en ook avondtrainingen zijn mogelijk. Locatie, datum en tijdstip worden in overleg bepaald.

In verband met de corona-beperkingen kan de workshop ook als een online training worden gevolgd. Ook hier is de maximale groepsgrootte per training 10 personen.

KOSTEN: Voor de open inschrijving € 250,- per persoon, excl. BTW, inclusief  procesbeschrijvingen, presentaties en telformulieren.
Voor de incompany training € 1.750,- per training, excl.BTW en kosten trainingslocatie.

AANMELDING: via ons inschrijvingsformulier of per mail naar info@craftlean.com

INFORMATIE: voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen via ons contactformulier of rechtstreeks bij Dirk Jan Bakker, 06 2762 1747.

Scroll naar boven