Content voor Ingelogde Gebruikers

Lean Yellow Belt Training Individueel: DIRECT STARTEN

Maak je klaar voor de Lean start

Je bent enthousiast over de Lean strategie. Je wilt er snel meer over weten. Lean praktisch en effectief toepassen in je werk:

 • Opdrachten of klantvragen snel en efficiënt verwerken
 • Optimale taakinvulling of werkmethoden bepalen en borgen
 • Standaarden vastleggen, afwijkingen voorkomen of direct bijsturen.
 • Foutveilig werken door visuele inrichting van jouw werkomgeving
 • Stapsgewijs obstakels oplossen en betere werkmethoden ontwikkelen.

Daarom je bent op zoek naar Lean basiskennis en praktijkervaring.
Maar hoe en waar beginnen?

Lean leren, en samen Lean doen!

De Lean Yellow Belt  is een praktisch trainingsprogramma dat flexibel overal inzetbaar is. Je gaat concreet met Lean aan de slag en boekt direct resultaten.

De Lean Yellow Belt is een snelle en effectieve training door de combinatie van e-learning, korte oefeningen, heldere leerdoelen, regelmatig toetsen van kennis, praktijkvoorbeelden,  intervisie, praktijkopdrachten en coaching.

Programma Lean Yellow Belt Training

In 5 modules worden de Lean onderwerpen behandeld die op iedere kantoor of werkvloer centraal behoren te staan. Ze vormen een stevig fundament voor alle daarop volgende Lean methodieken. Je leert stap voor stap hoe je Lean toepast in je eigen werk en gaat daadwerkelijk Lean aan de slag.

De module zijn: 1. Inleiding Lean, 2. Kata verbeterroutine, 3. Standaard werk en instrueren, 4. Foutveilig werken, 5. 5S-werkplekorganisatie

Blended Learning

De Yellow Belt training komt tegemoet aan alle leerstijlen en is daarmee krachtig en doeltreffend voor elke deelnemer: visuele presentaties / tekst / audio / filmpjes / toetsen / praktijk oefeningen / feed back /coaching

Onderdeel van trainingspogramma’s Liker Lean Academy

De Lean Yellow Belt is een modulair onderdeel van de Belt trainingen van de Liker Lean Academy. Door aanvullende trainingsmodules kunnen je in een later stadium de Green Belt of Black Belt certificering behalen:

Wat levert de Lean Yellow Belt Training jouw op?

 • Kennis, ervaring en zelfstandig toepassen van belangrijke Lean instrumenten.
 • Vier concrete Lean verbeterstappen
 • Dagelijks werken aan verbeterstapje.
 • Gemotivatie en drive om Lean daadwerkelijk toe te passen in eigen werk
 • De basis voor jouw verdere Lean ontdekkingsreis
 • Lean Yellow Belt Certificaat van de internationale Liker Lean Academy
De Lean Yellow Belt Training bieden we aan  incompany op basis van E-learning modules of klassikale trainingen.   Meer informatie >>

A. Lean Yellow Belt Theoretisch deel

shutterstock_525895327-computerman-WEB-laag

Zelfstandig E-learning programma

Het theoretische deel van deze Yellow Belt doorloop je geheel zelfstandig door middel van E-learning. Startmoment en tempo bepaal je zelf.  De theorie geeft inzicht in Lean principes en mogelijkheden. En door de praktijkvoorbeelden en oefenvragen maak je al een vertaalslag naar jouw eigen werkomgeving. en  Online krijg je feedback op de resultaten van jouw toets.

Lean Yellow Belt Theorie Certificaat

Na succesvolle afronding van de E-learning ontvang je het Lean Yellow Belt Theorie Certificaat van de Liker Lean Academy.

Prijs Lean Yellow Belt E-learning: €450,-/deelnemer

Direct starten

Onderstaande aanmeldingsknop geeft je twee mogelijkheden:
a) Direct betalen en starten met de Lean Yellow Belt Training
b) De factuur naar je bedrijf laten sturen: zodra het inschrijfgeld ontvangen is, krijg je de inlogcode en kun je starten met de Lean Yellow Belt Training

Voor informatie of vragen:

 • Michael Taen /  06 1595 9221/  michaeltaen@craftlean.com
 • Ton Hodes / 06 203 6 0975 / tonhodes@craftlean.com

B. Lean Yellow Belt Praktijk deel

overleg-web

Praktijk opdrachten

In de praktijk vinden pas de échte veranderingen plaats. Daar leer je Lean daadwerkelijk dagelijks toepassen in eigen werkomgeving.

Voor het behalen van het volledige Lean Yellow Belt Certificaat zijn de praktijkopdrachten essentieel. Die kun je tijdens jouw theoretische programma al realiseren, maar ook in een later stadium.

Praktijkdagen voor vragen, feedback en beoordeling

Enkele keren per jaar organiseert de Liker Lean Academy praktijkdagen. Op twee praktijkdagen presenteer je de resultaten en ervaringen van jouw praktijkopdrachten. De Lean coaches van CRAFT Lean Management geven feedback en beantwoorden vragen. Daarnaast leer je van intervisie en de presentaties van mede-cursisten.

Lean Yellow Belt certificaat: theorie én praktijk

Na succesvolle afronding van het A. Theoretische deel én B. Praktijkdeel, ontvang je het Lean Yellow Belt Certificaat van de Liker Lean Academy.

Prijs Lean Yellow  Belt Praktijkdagen: €675,- /deelnemer  voor 2 praktijkdagen

Introductie Lean Yellow Belt Training, E-learning:

Introductie van de Liker Lean Academy:

Ervaringen met Lean Yellow Belt E-learning programma

Certificaat uitreiking, Lean Yellow Belt Training E-learning, Groene Hart Ziekenhuis

“Ik was nooit een voorstander van E-learning. Maar de Lean Yellow Belt Training van de Liker Lean Academy heeft mijn mening doen veranderen. Het is een fijne manier om op een voor mij geschikte plek en tijd de theorie te leren. In de E-learning is de theorie zowel visueel als in gesproken woord gelijktijdig beschikbaar. En de opgedane kennis kan je direct testen in praktische toetsen.”

“Absoluut een aanrader om individueel, maar ook voor groepen met verschillend opleidingsniveau, de theorie én praktijk van LEAN onder de knie te krijgen. Je doet voldoende kennis en ervaring op om reeds tijdens de training je eerste Lean toepassingen te realiseren en resultaten te behalen!”

– Marcel Loot (Clustermanager Beschouwend Groene Hart Ziekenhuis)

Scroll naar boven